Evaluarea psihologica a personalului antifrauda

Evaluarea psihologica a personalului antifraudaEvaluarea psihologica a personalului antifrauda

Potrivit Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 74/2013 privind unele masuri pentru inbunatatirea si reorganizarea activitatii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, precum si alte modificari legate de unele acte normative publicate in Monitorul Oficial nr. 389 di 29 iunie 2013, personalul din

structurile antifrauda urmeaza sa fie evaluate psihologic.

Pentru ocuparea functiilor publice in cadrul structurii antifrauda, personalul va trebui sa indepineasca cateva conditii minime din punct de vedere psihologic si anume:

1. Promovarea evaluarilor psihologice complexe trebuie organizate prin intermediul unitatilor specializate, acreditate si atestate de Colegiul Psihologilor din Romania.

2. Promovarea evaluarilor de integritate, inclusiv prin evaluarea personalului antifrauda din punct de vedere psihologic si al comportamentului simulat sa se faca de catre personal sau cabinete specializate, acreditate si atestate de Colegiul Psihologilor din Romania.

Daca personalul antifrauda este dotat cu armament sunt in conformitate cu dispozitiile Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor si al munitiilor.

Evaluarea psihologica pentru obtinerea permisului de port arma si aviz arma pentru personalul din structura antifrauda se realizeaza numai in cadrul formelor independente de exercitare a profesiei, de catre psihologi atestati in specialitatea psihologie aplicata in domeniul securitătii nationale.

Leave a Reply